Поліція перевіряє за завищеними цінами закупівлю інсуліну Черкаським облздравом

10 Квітня 2017 10:56

Національна поліція України розслідує справу про розтрату бюджетних коштів, виділених закладам охорони здоров’я України на закупівлю інсулінів та його аналогів. Про це свідчить низка ухвал Печерського районного судe міста Києва від 21 березня, пише видання “Наші гроші”.

ageyenko.ua

За даними слідства, у 2015-2016 роках обласні департаменти та управління охорони здоров’я за результатами тендерів замовили суб’єктам господарювання поставку інсуліну та його аналогів за завищеними цінами.

Поліція встановила, що одні ті ж препарати вітчизняного та іноземного виробництва у різних обласних департаментах та управліннях охорони здоров’я закуповувались за різними цінами із суттєвою різницею.

Різниця у вартісному вимірі складала від 11 до 369 грн. за 1 флакон, картридж чи упаковку, а у відсотковому вираженні перевищення цін складало від 10 до 111 %. Фігурує у цьому переліку й Черкащина. Поліція наводить приклади.

За інформацією поліції, переможцями у конкурсних торгах на закупівлю інсуліну та його аналогів, що проводились обласними департаментами та управліннями охорони здоров’я, були ТОВ «Аптека «ЗІ», ТОВ «БАДМ-Б», ТОВ Фірма «Медфарм», ТОВ «Фарма Лайф», ТОВ «Бізнес Центр Фармація», ПрАТ «Медфарком-Центр», ТОВ «Фармлогістік».

Суд надав доступ до документів цих приватних фірм слідчім ОВС Головного CE Нацполіції України, які розслідують кримінальне провадження № 42016000000002841 від 12.10.2016. Працівники Держпродспоживслужби перевірять, чи дотримуються на підприємствах вимог законодавства, що регулює порядок утворення цін на інсуліни та його аналоги при реалізації їх за бюджетні кошти.

Раніше в департаментах та управліннях охорони здоров’я Вінницької, Дніпропетровської, Черкаської та Волинської областей за рішенням суду працівники Держаудитслужби провели позапланові виїзні ревізії щодо закупівлі інсулінів та їх аналогів.