Депутата Черкаської облради підозрюють у привласненні майна на суму 55 мільйонів гривень

26 Квітня 2017 09:09

Олександр Коротков – на фото праворуч. viche.ck.ua

Депутату Черкаської обласної ради від “Радикальної партії” Олександру Короткову повідомили про підозру в незаконному привласненні майна держпідприємства “Тальне” ДАК “Хліб України” вартістю майже 55 млн грн. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у фейсбуку, повідомляє 112.ua.

Депутата підозрюють у привласненні коштів у період 2008-2013 рр.

“Поки “радикальний” лідер ходить на допити в НАБУ, “радикальному” депутату облради Черкаської області повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Слідством встановлено, що останній протягом 2008-2013 років, будучи директором-керуючим санацією ДВЗП “Тальне” ДАК “Хліб України”, без погодження власника майна – Кабінету Міністрів України, без проведення незалежної оцінки, за заниженою вартістю реалізував активи державного підприємства комерційним структурам, засновником яких був він сам або його родичі”, – повідомила Сарган.

Ідеться про привласнення майна вартістю майже 55 млн грн.

На цей час до суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – утримання під вартою.

Прес-секретар генерального прокурора не назвала ім’я підозрюваного, однак на сайті Черкаської облради розміщена біографія депутата, яка збігається з описом Генпрокуратури. За інформацією з сайту облради, у 2005-2010 рр. директором ДП ДАК “Хліб України” ДВЗП “Тальне” був депутат Черкаської облради Олександр Коротков (з 2010 року – генеральний директор ТОВ КХП “Тальне”).

За вчинене кримінальне правопорушення Короткову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.