Вибори в ОТГ: Шпола сьогодні – “гаряча точка” (фото)

30 Квітня 2017 18:23

Шпола намагається виправдати себе, як основну “гарячу точку” на виборах, але шанси на нормальне завершення виборчого процесу досить значні.

Голосування зранку 30 квітня в Шполянській об’єднаній територіальній громаді розпочалось вчасно на всіх 11 дільницях, хоч і мали місце невеликі технічні погрішності в роботі ДВК.

Перший курйозний випадок стався на дільниці №710820. На цій дільниці, яка знаходиться в будинку культури, напередодні було розміщено камери спостереження, які могли фіксувати волевиявлення громадян. На ранковому засіданні ДВК було прийнято рішення, що це може порушувати таємницю голосування, після чого камери було заклеєно.

Цікавинкою цих виборів стала аномально велика кількість “журналістів” у приміщеннях і біля приміщень виборчих дільниць. Загалом біля кожної дільниці знаходиться близько 30-40 “журналістів” різних видань, серед яких значний відсоток людей спортивної зовнішності або одягнених у військову форму. Фактично ці особи є групою підтримки команд кандидатів

Після півдня на виборчих дільницях почала зростати напруга і на дільниці №710826 були зафіксовані факти видачі виборцям заповнених бюлетенів.

Спостерігачі зафіксували два випадки, коли виборцям видавалися бюлетені із поставленою позначкою навпроти прізвища одного із кандидатів і партії. Були складені відповідні акти про порушення виборчого законодавства. На дільницю прибули представники правоохоронних органів. Члени комісії в присутності спостерігачів оглянули бланки виборчих бюлетенів і зафіксували, що на інших бюлетенях позначок не було.

Згодом на дільниці №710825 була зафіксована спроба зриву виборів. Так, до приміщення ДВК увірвалася група невідомих чоловіків спортивної зовнішності в складі 15-20 осіб, які демонстративно вкинули до виборчих скриньок кілька стосів бюлетенів. Спостерігачам вдалось попередити вкидання бюлетенів в інші скриньки, після чого невідомі особи швидко зникли з місця подій.
На місце події прибули представники правоохоронних органів, які документували дану подію і посилили охорону цієї та інших дільниць.

Очевидно, що такі показові силові акції, а також інші маніпуляції з бюлетенями свідчать про спроби зриву голосування на окремих дільницях або виборів загалом.

Проте вибори тривають, шполяни досить активно голосують і цілком вірогідно, що вибори відбудуться і підрахунок голосів не принесе неприємних сюрпризів.
Спостерігачі КВУ продовжують моніторити хід голосування.
P.S. Таку кількість відомих Черкащан, як сьогодні в Шполі, не завжди зустрінеш на виборах в Черкасах )))

Максим Михлик, голова Черкаського обласного відділення КВУ
допис у фейсбуку