Завтра прощатимуться із відомим черкаським політиком

2 Травня 2017 18:28

30 квітня припинило битися серце 61-річного Олексія Малиновського – народного депутата 4 і 5 скликання, очільника Черкаського обласного осередку Соцпартії України. Із політиком прощатимуться завтра, 3 травня, об 11 годині в Будинку трауру в Черкасах.

Ось що написав з цього приводу лідер СПУ Олександр Мороз у своєму фейсбуку:

“Друг і брат”, – це про нього згадав я у поемі “Безсоння”, що вийшла з друку на передодні трагічної звістки.
26 років тому протестуючи проти неправди і борячись за справедливість, ми створили Соціалістичну партію. В Черкасах відбувалася обласна конференція партійців, 1-ша конференція на який мені довелось побувати. Зустрів мене молодий чорнявий чоловік (викладач, сім’янин, футболіст, партійний працівник – це я дізнався згодом), який найперше викликав довіру: своєю щирістю, досвідом спілкуватися в різних аудиторіях, вмінням підбирати активних, небайдужих людей, своєю чесністю.
Партія пережила різні випробування. Вони не закінчилися. Але завжди, до останнього дня я відчував плече вірного товариша, готового допомогти, порадити, знайти вихід з найскладнішої ситуації.
Знаю, що втрату не вдасться замінити. Взаємини з іншими роблять нас такими, як ми є. Багато чим я збагатився саме від Олексія Петровича: в громадській і партійній діяльності, в депутатстві, у вирішенні просто життєвих проблем.
Він пішов від нас раптово і передчасно (хоч коли небуття було “вчасним”?). Залишилося, однак, відчуття несправедливості, гіркої втрати.
Прощай, друже!”.