Черкаську “пожежку” відвідала німецька делегація: говорили про співпрацю

16 Травня 2017 11:10

Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відвідала делегація управлінців із міста Гота (Федеративна Республіка Німеччина). Гості прибули на Черкащину у рамках програми розширення співпраці із Черкаським районом. Найбільше їх цікавила організація роботи на найбільш потужних об’єктах міста та області.

fire.ck.ua

У ЧІПБ іноземним делегатам продемонстрували навчально-матеріальну базу, аудиторії та сучасний спортивний комплекс, де вони спостерігали за тренуванням збірної команди інституту з пожежно-прикладного спорту і підготовкою кінологічної служби.

Закордонні представники відвідали оновлений Народний музей інституту, вшанували пам’ять випускників навчального закладу лейтенантів внутрішньої служби Віктора Кібенка і Володимира Правика покладанням квітів до Монументу Героям Чорнобиля. Також квіти лягли і до Меморіальних дошок випускників – учасників бойових дій на сході країни Олексія Панченка та Ігоря Бойка.
Загалом представників делегації цікавила взаємодія рятувальників при ліквідації НС з підрозділами медиків та поліцейських, робота кінологів і організація рятувальних робіт.

Під час зустрічі з очільником ЧІПБ Олександром Тищенком були обговорені можливі напрями співпраці в практичній діяльності. Гості високо оцінили умови, створені в навчальному закладі для підготовки справжніх рятувальників.