Працівники ПАТ “Черкасиобленерго” погрожували привести під ОДА своїх голодних дітей (фото)

23 Травня 2017 14:41

Сьогодні під стінами Черкаської ОДА мітингували місцеві енергетики. На ПАТ “Черкасиобленерго” з січня не виплачують заробітну платню. Підприємство заборгувало працівникам понад 99 млн грн.

Окрім того, на сьогодні не зареєстровані податкові накладні на понад 90 млн грн через конфлікт довкола керівника підприємства.Люди у відчаї. Із 23 травня на підприємстві розпочалися страйкові дії. Енергетики зазначають, що “під час страйку будуть виконуватись роботи, спрямовані на забезпечення життєздатності Товариства, збереження майна, додержання законності та громадського порядку, недопущення загрози життю і здоров’ю людей, навколишньому природному середовищу. При цьому, всі роботи, в тому числі і невідкладні, будуть виконуватись за погодженням із страйковим комітетом відповідного структурного підрозділу”.

У обласної влади люди вимагали втрутитися у вирішення проблеми. До мітингарів вийшов заступник голови ОДА Сергій Овчаренко. Чиновник повідомив, що обласна влада не має повноважень для втручання у дільність ПАТ. Утім, голова ОДА Юрій Ткаченко сьогодні в Києві, де, за словами Овчаренка, займається вирішенням проблеми виплати заробтної плати працівникам “Черкасиобленерго”.

Тим часом мітингувальники повідомили, що спеціально відключати електроенергію споживачам не будуть, але у випадку надзвичайний ситуацій ліквідувати їх не матимуть змоги, оскільки на “Обленерго” немає грошей на придбання палива, спецодягу та матеріалів для цього.

Люди скаржилися, що через великі борги з заробітної плати не мають за що не те що добиратися на роботу, а й годувати своїх дітей. Їх і погрожують привести доведені до відчаю енергетики під ОДА, якщо найближчим часом проблема заборгованості не буде вирішена.