В Умані на хабарі затримали декана університету

29 Травня 2017 18:34

Сьогодні працівники Управління захисту економіки в Черкаській області спільно зі слідчими Уманського відділу поліції та Уманською місцевою прокуратурою затримали  декана одного з факультетів університету,  який вимагав 3 тисячі гривень.

npu.gov.ua

3а 3 тисячі гривень чоловік пообіцяв студену посприяти в здачі екзаменаційної сесії. Декана Уманського національного університету садівництва затримали під час отримання першої частини хабара у розмірі 2 тисяч гривень.

npu.gov.ua

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує покарання  у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

npu.gov.ua

Вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, інформують у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.