У медичних раллі черкаські медики стали другими

7 Червня 2017 13:00

media.sumy.ua

Черкащина долучилась до участі в медичних раллі. Команда обласного центру екстреної медичної допомоги посіла на змаганнях друге місце (1074 бали). Перше місце – 1138 балів – посіла команда Сумщини. Третє (1032 бали) – команда Волинського обласного центру ЕМД.

Тож перехідний прапор, який дає право на проведення Всеукраїнського медичного раллі бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю, виборола команда Черкаського медичного центру ЕМД. Наступного року Черкащина вперше проводитиме чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги.

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я Черкаської ОДА, протягом трьох діб у Сумській області змагалися із 40  бригад екстреної медичної допомоги з різних областей України. Були представлені  21 область України, гості з Литви та Казахстану, а також 6 команд майбутніх медиків із навчальних закладів Сум, Харкова, Черкас, Запоріжжя, Вінниці й Тернополя.

Розпочалося все в селі Вільшанка Сумського району на території дитячого табору відпочинку “Зоряний”. Там були спеціально підготовлені тренери, які імітували мінно-вибухову травму, опіки, ДТП, утоплення, ураження струмом. Бригади по черзі виїжджали в місця, де інсценовано надзвичайні пригоди, і надавали медичну допомогу. Оперативність та вправність оцінювало фахове журі, в складі якого були українські та іноземні спеціалісти.

Черкащину на змаганнях представляли 2 команди: КУ ОЦМД та МК ЧОР Черкаської станції швидкої допомоги та команда Черкаської медичної академії.