Грози й похолодання прогнозують на Черкащині наступної доби

8 Червня 2017 15:28

На зміну жаркому південному антициклону на Черкащину переміщується прохолодний циклон із заходу. Тому вночі та в перший половині дня 9 червня скрізь по області очікуються грозові дощі різної інтенсивності та шквалисте посилення вітру 15-20 м/с. При цьому похолодає на 3-5º. Нічна температура передбачається в межах 13+18º, денна 22+27º. Про це інформують в обласному центрі з гідрометеорології.

Дощі, які очікуються, повинні покращити зволоження верхнього шару грунту та знизити рівень пожежної небезпеки в екосистемах області.

Синоптики закликають не забувати про правила поведінки під час грози: на відкритій місцевості потрібно знайти укриття та припинити рух, не торкатися металевих предметів. Перебуваючи в домі, закрити вікна та відключити електроприлади і комп’ютери.

За інформацією гідрометеоцентру, 7 червня на Черкащині спостерігалася тотальна спека. Середня добова температура повітря становила 23-25°, що перевищує кліматичну норму на 5-7° і більш характерна для другої половини липня – початку серпня.

Денні максимуми температури повітря досягали 30-32,5°, найвища температура спостерігалась у Смілі +32,6°. Абсолютний максимум температури повітря у червні на Черкащині зафіксований у 1918 р. у Золотоноші +37,7°. А за повоєнний період метеоспостережень найвища температура повітря у червні відмічалась у 2012 р. в Умані +36,2°.