У Службі автодоріг прокоментували чутки про “пропуск за 2 тисячі” через черкаський міст

20 Червня 2017 15:23

Із 19 червня стартував ремонт через черкаський міст. 4 місяці діятимуть обмеження на рух транспорту, він здійснюватиметься у “вікна” з 6.00 до 9.00 і з 16.00 до 19.00. У зв’язку з тим, що ця проблема дуже нагальна для черкащан, у соцмережах почала ширитися інформація про “спеціальні пропуски”, що дозволятимуть їхнім власниками безперешкодно перетинати міст у будь-який час доби. Вартість “пропуску” називають 2 тисячі гривень.

Ситуацію з “пропусками за 2 тисячі” видання “Рідна Черкащина” попросила прокоментувати прес-секретаря Служби автомобільних доріг у Черкаській області Юрія Дубраву.

“Пропусків узагалі не буде, вони навіть не друкувалися. Є розпорядження голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка від 16.06.2017, згідно ним буде здійснюватися такий режим пропуску, яким знімаються одразу вся інформація про пропуска і зловживання – запроваджено режим пропуску для легкових автомобілів, вантажного транспорту до 5 тонн, авто спецпризначення та рейсових автобусів з 6 до 9 ранку та з 16 до 19 години. Рух здійснюватиметься у реверсному режимі, по одній полосі. Стоятиме поліція, яка контролюватиме рух і пропускатиме то одну, то другу колону,  – сказав Дубрава. – Між “вікнами” буде йти рух технічного транспорту, йтиме ремонтний процес на мосту. Якщо стане кран посеред дороги чи заливатимуть бетонну “подушку” – “звичайному” транспорту мостом проїхати буде просто неможливо”.

За його словами, згаданий графік обмеження руху транспорту запроваджено з 19.06.2017 р. по 1.12.2017 р. – на півроку.

“Але самі ремонтні роботи на проїжджій частині (дорожньому полотні) триватимуть близько чотирьох місяців. А далі будуть фарбуватися ферми, основи… Рух уже буде запускатися в нормальному режимі, просто в цей час буде здійснюватися ремонтні роботи”, – уточнив Дубрава.

Речник САД у Черкаській області також поінформував, що після проведення підготовчих робіт на мосту вже працює фрезерувальна техніка, яка знімає старе асфальто-бетонне покриття. Йдуть ремонтні роботи і на дорожньому покритті – від с.Благодатне почали класти новий шар асфальту.

Фото надані САД у Черкаській області