“Азот” 10 років платитиме борги за спожиту електрику

27 Червня 2017 20:48

120 місяців на погашення боргів – саме стільки знадобиться ПАТ “Азоту”, аби сплатити борги перед ПАТ “Черкасиобленерго”. Зміст мирової угоди та  договір про реструктуризацію боргу погодили на зустрічі керівництва енернетичного та хімічного підприємств, інформують у “Обленерго”.

cherkasyoblenergo.com

Згадані документи перебувають на розгляді у Фонді держмайна й будуть підписані головою правління “Черкасиобленерго” Олегом Самчуком після зборів акціонерів товариства. Їх проведення заплановане на кінець липня й саме вони дадуть змогу в законному порядку підписати мирову угоду та договір про реструктуризацію.

Нині хімічний гігант ПАТ “Азот” заборгував “Обленерго” 1,6 млрд грн.Так, за рішенням господарського суду Черкаської області від 7 грудня 2016-го року за активну спожиту електроенергію ПАТ “Азот” має сплатити ПАТ “Черкасиобленерго” майже 511 млн грн. за мировою угодою (за період з кінця 2014-го року по серпень 2016-го) та 618 млн грн. – за угодою реструктуризації боргу (за період з 1 серпня 2016-го по 1 червня поточного року).

Заборгованість підприємство ліквідовуватиме до 2027-го року, тобто протягом 120-ти місяців. За борговими зобов’язаннями ПАТ “Азот” сплачуватиме 9,4 млн грн. щомісяця. Саме ці кошти дозволять погасити борг ПАТ “Черкаксиобленерго” перед ДП “Енергоринок”. Поточні ж розрахунки “Азоту” за спожиту енергію дозволять поступово виплатити працівникам “Обленерго” заробітну плату, яку вони не отримували у повному обсязі останні 5 місяців. Працюючи на повну потужність, ПАТ “Азот” сплачуватиме за спожиту електроенергію близько 100 млн грн на місяць.