У частині населених пунктів Черкащини електропостачання після буревію відновлять аж завтра

27 Червня 2017 19:32

Унаслідок поривів вітру вранці 25 червня 32 населені пункти Черкащини залишилися без електропостачання. Про це повідомляють на ПАТ “Обленерго”.

Були відключені 198 трансформаторних підстанцій та порушене електропостачання 32 населених пунктів, зокрема, Золотоніського (24), Уманського (1), Драбівського (2) та Канівського (5) районів.

exo.in.ua

Станом на 15 годину знеструмленими залишалося вже 69 підстанцій та 14 населених пунктів: 13 на Золотоніщині й один – у Канівському районі. Так, понад 90% усіх відключень – у Золотоніському районі.

“Такі пориви трапляються, але щоб так локально – то нечасто, для одного району це серйозно, – говорить начальник центральної диспетчерської служби Василь Гребенюк.

Для відновлення електропостачання залучені аварійні бригади “Обленерго”. Працюють дві канівські та 9 золотоніських. Усього – 36 фахівців та 11 одиниць спецтехніки.

У ПАТ “Черкасиобленерго” жителів знеструмлених сіл просять поставитися із розумінням до аварійних відключень й обіцяють усунути пошкодження вже завтра.

Нагадаємо, 60% часу роботи бригад щодо відновлення обірваних ліній електропередач складають організаційні заходи, адже праця енергетиків має високий рівень небезпеки.