Як черкаські мажоритарники відвідують засідання своїх комітетів? (інфографіка)

29 Червня 2017 14:15

Громадянська мережа ОПОРА порахувала, як відвідували засідання своїх комітетів черкаські нардепи протягом роботи VIII скликання Верховної Ради України. Зокрема зосередила свою увагу на відвідуваності депутатами комітетів протягом цього року.

За результатами дослідження найгірше засідання свого комітету відвідує депутат Володимир Зубик, а найкраще – Олег Петренко.

kyiv-city.com

 

Так, Володимир Зубик (ОВО №195), член Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства із дев’яти засідань свого комітету був присутній лише на двох. А всього із грудня 2014-го по травень цього року із 58 засідань свого комітету Зубик відвідав лише 8 (14% відвідуваності).

Тим часом Олег Петренко (ОВО №194), заступник голови Комітету та голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму протягом цього року відвідав усі 11 засідань свого комітету. Загалом із 72 засідань свого комітету депутат був присутній на 63, що склало 88% його відвідуваності.

Жодного засідання із семи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин цього року не відвідав Геннадій Бобов (ОВО №196). Та був присутній на 22 із 56 засідань свого комітету від 2014-го (39% відвідуваності).

А Владислав Голуб (ОВО №197), член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя був присутній на усіх п’яти засіданнях свого комітету (також із 60 засідань відвідав 47 (78% відвідуваності).

Голова підкомітету з питань державного боргу та фінансування державного бюджету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Сергій Рудик (ОВО №198) відвідав 11 з 14 засідань свого комітету (і 85 із 99 від початку роботи цього скликання ВР – 86% відвідуваності).

У свою чергу Валентин Ничипоренко (ОВО №199) із семи засідань Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики відвідав чотири. Та 35 із 65 (54% відвідуваності) загалом.

Антон Яценко (ОВО №200), голова підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, із дев’яти засідань свого комітету протягом цього року був присутній на чотирьох. Усього із грудня 2014-го по травень 2017-го депутат завітав на 33 із 66 засідань свого комітету (50% відвідуваності).

Згідно із п.9 ст.24 «Про статус народного депутата України», депутат зобов’язаний бути присутнім на засіданнях комітету, підкомітету, тимчасової спеціальної чи тимчасової слідчої комісії, до складу яких його обрано, та брати участь у їх роботі.