Черкаський мажоритарник ніколи не виступає у Верховній Раді

4 Липня 2017 09:30

Громадянська мережа ОПОРА дослідила, як часто черкаські мажоритарники виступали під час парламентських засідань протягом цього року. Також зосередила свою увагу на загальній кількості виступів.

liberatum.ru

Рекордсменом серед спікерів у Верховній Раді серед нардепів від Черкаської області є Антон Яценко (ОВО №200) на рахунку в якого 26 виступів по суті протягом цього року. Усього мажоритарник виступав 85 разів упродовж всього періоду роботи VIII скликання Верховної Ради, серед яких 5 разів передавав слово своїм колегам.

Аутсайдером у рейтингу є Володимир Зубик (ОВО №195), який жодного разу не виступав, як цьогоріч так і за весь період роботи цього скликання парламенту.

Тим часом, Олег Петренко (ОВО №194) у цьому році  не виступав жодного разу. Але має два виступи по суті в парламенті протягом часу роботи цієї каденції ВР. Ще один раз передавав слово колезі.

Лише один раз, а саме 2 грудня 2014 року виступав депутат Геннадій Бобов (ОВО №196).

А Владислав Голуб (ОВО №197) має 17 сутнісних виступів протягом цього року. Загалом депутат виступив78 разів, 11 з яких передавав слово своїм колегам.

На рахунку в Сергія Рудика (ОВО №198) 46 виступів усього, ще два сутнісних виступів протягом цього року. Слово колезі депутат передавав лише один раз.

Два рази у цьому році виступив і Валентин Ничипоренко. Загально – 24 рази. З них – лише один раз передавав слово.

Згідно з Регламентом Верховної Ради України, головуючий на пленарному засіданні надає слово для виступу народним депутатам із дотриманням черговості, визначеної при записі на виступ.

Народний депутат, записаний на виступ, у будь-який час може відмовитися від свого права на виступ. Також він може передати це своє право іншому народному депутату.

Загалом депутат може виступити з доповіддю, співдоповіддю, виступові при повному обговоренні питання, заявою, зверненням, повідомленням, декларацією, резолюцією, інформацією на вимогу Верховної Ради, обґрунтуванням відповіді на депутатський запит. Це все виголошуються з трибуни.