У серпні в Умані стартує конкурс до дорожньої поліції (відео)

10 Липня 2017 18:01

Проведення конкурсу до патрульної та дорожньої поліції в місті Умані розпочнеться в серпні. Про це повідомили на сьогоднішній прес-конференції за участі начальника поліції  Черкаської області Валерія Лютого, начальника управління кадрового забезпечення Руслана Горяченка.

ch.npu.gov.ua

Основне завдання дорожньої поліції – це підтримка нарядів патрульної поліції, забезпечення порядку під час проведення мирних зібрань, виїзд та реагування на повідомлення як кримінального, так і адміністративного характеру. Вона вже працює в кількох областях України. В їх функціональні обов’язки входить контроль за дорожнім рухом, роботою перевізників та патрулювання автомагістралів. В Черкаській області – це дороги державного значення “Черкаси-Умань” та “Київ-Одеса”.

За словами Руслана Горяченка, в Умані до патрульної та дорожньої поліції набиратимуть близько ста осіб. Вимоги до дорожніх патрульних згідно законодавства такі ж, як і до інших кандидатів на службу в поліцію. Після відкриття конкурсу усі охочі зможуть заповнити он-лайн-заявку. Кандидати подають необхідний пакет документів. Після цього їм буде повідомлено про час та місце проведення конкурсу, який буде проходити в декілька етапах, це  тестування на загальні навички і знання законодавства, військово-лікарська комісія, перевірка рівня фізичної підготовки, психологічна підготовка та співбесіда, інформують у ГУ Нацполіції в області.