Найбільше у червні подорожчали яйця, фрукти й овочі

14 Липня 2017 12:48

Індекс споживчих цін у червні 2017 р. порівняно з травнем по Черкаській області становив 101,8%. Про це повідомляють у Головному управлінні статистикив області.

На споживчому ринку в червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,6%. Найбільше (на 28–20,2%) подорожчали яйця, фрукти та овочі. На 4–0,5% підвищилися ціни на м’ясо та м’ясопродукти, сало, рис, цукор. Водночас на 6,1–0,6% стали дешевшими гречані крупи, риба та продукти з риби, молоко та молокопродукти, маргарин.

zak-kor.net

Ціни  на  алкогольні  напої  та  тютюнові  вироби  зросли  на  2,2%,  у  т.ч.  тютюнові  вироби – на 4,7%, алкогольні напої – на 0,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 6,2%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,4%, що викликано   подорожчанням послуг санаторно-курортних установ (на 2,9%) та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 0,5%).

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,3% пов’язано переважно із здешевленням палива та мастил на 1,5% та перевезень залізничним пасажирським транспортом – на 1,4%. Разом з тим, на 2,1% подорожчали автомобілі.

Ціни у сфері відпочинку та культури підвищилися на 1,6% в основному через подорожчання плати за кабельне телебачення на 5,9%, туристичних послуг – на 3%, аудіотехніки, фотоапаратури та обладнання для обробки інформації – на 1,4%.

Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 1%.

Аналіз цін у травні – ТУТ.

Про динаміку цін у квітні на Черкащині – за посиланням.