На Черкащині вже сформовано 14 ТВК – найбільше керівних посад у “порошенківців”

19 Вересня 2017 17:27

Районні виборчі комісії тих районів Черкаської області, у котрих пройдуть перші вибори в об’єднаних громадах, сформували 12 сільських і 2 міських територіальних виборчих комісії. 

Найбільше серед членів новостворених комісій представників місцевих осередків партій Блок Петра Порошенка “Солідарність” та Радикальної партії Олега Ляшка – по 40, інформують у Громадській мережі “Опора”.
34 своїх представників у комісіях має ВО “Батьківщина”.
28 – Народний Фронт.
21 – Об’єднання “Самопоміч”
8 – Опозиційний блок.
По сім своїх представників у комісіях мають Аграрна партія України та ВО “Черкащани”. Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка “Справедливість” має 5 своїх представників у комісіях.

По три представника мають партія “Відродження”, УКРОП, партія “Україна Славетна” та партія “Нова політика”. Партія “Справедливість” має двох представників у комісіях. ВО “Свобода” та “Політична партія “Патріот” по одному.

Найбільше – 12 – керівних посад у комісіях дісталось представникам Блоку Петра Порошенка “Солідарність”. За представниками ВО “Батьківщина” – 10 керівних посад. Радикальна партія Олега Ляшка та Аграрна партія України мають по 5 керівних посад у комісіях.

Чотири з новостворених виборчих комісії, а саме Ліплявська сільська, Кам’янська міська, Паланська сільська та Степанківська сільська виборчі комісії утворені у максимальному складі (18 осіб), а дві – Бузівська сільська і Зорівська сільська виборчі комісії, утворені в мінімальному складі (9 осіб).

Відтак при утворенні сільських і міських комісій лиш три районні комісії вдавалися до процедури жеребкування (процедуру проводять у тому випадку, якщо кількість подань переважає кількість вакантних місць у комісіях).

Нині новостворені комісії працюють над формуванням виборчих округів. Ця процедура має завершитись 20 вересня.