На двох факультетах ЧДТУ вивчатимуть робототехніку

19 Вересня 2017 20:52

На 2 факультетах Черкаського державного технологічного університету офіційно запровадили вивчення робототехніки.

Зокрема,  у ЧДТУ започатковано освітню діяльність з підготовки здобувачів вищої освіти освітнього ступеня бакалавр та магістр за двома спеціальностями  – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» освітньої програми «Робототехнічні системи та автоматизація» (на заміну існуючої освітньої програми «Прилади і системи точної механіки») та «Телекомунікації та радіотехніка» освітньої програми «Радіотехніка та робототехнічні системи» (на заміну існуючої освітньої програми «Радіотехніка»).

«Відповідне рішення було прийнято Вченою радою університету. Цьому рішенню передував розвиток робототехнічного напрямку на факультеті електронних технологій, що втілювався шляхом введення у навчальні плани нових дисциплін та введенням елементів робототехніки у існуючі дисципліни. Надзвичайно важливим є те, що впровадження робототехніки у навчальних закладах підтримує і обласне керівництво. Підтвердженням цього є активний розвиток основ робототехніки в школах області, зокрема – на базі навчальних систем LEGO Education, а також – виділення коштів з місцевого бюджету на придбання сучасного обладнання на кафедру радіотехніки та інформаційно-телекомунікаційних систем», – повідомив в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

Факультет електронних технологій ЧДТУ відтепер носитиме назву «Факультет електронних технологій і робототехніки». Змінили назви і його 2 кафедри: «Кафедра радіотехніки та інформаційно-телекомунікаційних систем» – на «Кафедра радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем», а «Кафедра комп’ютеризованих та інформаційних технологій у приладобудуванні» на «Кафедра приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій».

Як зазначив декан Факультету електронних технологій і робототехніки ЧДТУ Артем Гончаров, впровадження робототехніки у навчальні програми університету розширить можливості працевлаштування студентів після закінчення університету – зокрема, на сучасних підприємствах, де діють автоматизовані виробничі лінії. Також, уже під час навчання студенти матимуть можливість брати участь в цікавих проектах, стартапах, створювати розробки, що будуть корисними не тільки в Україні, а й за її межами.