Аваков повідомив деталі щодо затриманих черкаських диверсантів – вони пов’язані з Олійником і Тулубом

2 Жовтня 2017 14:28

Затримані в Західній Україні диверсанти входять до складу ОЗГ “Торпеди” і входять до зони впливу одіозних “регіоналів” Володимира Олійника (екс-мера Черкас і народного депутата від Черкащини) і Сергія Тулуба (екс-губернатора Черкащини). Про це повідомив у своєму фейсбуку міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

facebook.com/arsen.avakov

На рахунку у злочинної групи – низка злочинів по всій Україні, пов’язаних із розпалюванням національної ворожнечі.

“Виконавці злочинів, які входять до так званої ОЗГ “Торпеди”, давно перебувають у зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися в низці інших злочинів, – написав Аваков. – Затримані виконавці і їх керівник входять до групи впливу у минулому народних депутатів від Партії Регіонів по Черкаській області – Володимира Олійника і Сергія Тулуба. Слідством задукоментовано ланцюжок контактів зловмисників із зазначеними персонами, які нині перебувають у Російській Федерації, а також із низкою керівників партії Опозиційний блок в Україні. Слідчі дії тривають”.

Нагадаємо, СБУ затримала двох зловмисників, причетних до низки диверсій на території України, зокрема, на Черкащині. Оперативники спецслужби затримали двох зловмисників на кордоні Львівської і Закарпатської областей на Верецькому перевалі при спробі закладання вибухівки під пам’ятник “Сім племен угорців”. Під час обшуку автомобіля затриманих, правоохоронці вилучили бойові три бойові гранати РГД-5 та Ф-1 та інші знаряддя для вчинення злочину.