Упродовж Дня відкритих дверей в онкодиспансері виявили два випадки раку

25 Жовтня 2017 13:04

Під час Дня відкритих дверей в Черкаському обласному онкологічному диспансері до ”Дня боротьби з раком молочної залози” (20 жовтня) було виявилено два випадки злоякісних пухлин. Про це у своєму фейсбуку поінформував головний лікар ЧООД Віктор Парамонов.

huffingtonpost.com

“Працювали лікарі хірурги – онкологи, променевої діагностики (рентгенологи, УЗД), лабораторної діагностики, медичні сестри, лаборанти, молодший медичний та технічний персонал. Вхід вільний, безоплатний. Чекали, переважно, жінок віком 40+, які протягом 12 місяців не бачили, ще поки нереформованих, медичних фахівців. Результат: 145 жінок (молодці!!!!). 2 – раки, трохи більше доброякісних новоутворень, ще трохи більше – відхилень непухлинної природи”, – зазначив Парамонов.

Висновки від Віктора Парамонова:

“Висновок: 1.Протягом календарного року ця робота має проводитись щоденно на ФАПах, лікарських амбулаторіях сімейної медицини, центрах ПМСД, жіночих консультаціях, а також при будь якій госпіталізації до будь якого стаціонару. Це передбачають діючі накази МОЗ, ДОЗ, статути, положення та посадові обовязки.

2. Без жіночого населення цю роботу не виконати, а лікувати занедбаний рак дорого і не завжди ефективно. Усвідомлюйте!

3.З 2018 року в області почнуть роботу профілактичні скринінгові центри ”Здоров’я жінки”. Готуємось.

4. Майбутня реформа тільки посилить мотивацію до профілактичної роботи, в першу чергу – фінансову, так краще доходить і до медиків і до жінок. Чекаємо і теж готуємось”.