Черкаський фехтувальник на візку виборов “бронзу” чемпіонату світу

15 Листопада 2017 20:34

Черкащанин Артем Манько (на знімку – перший ліворуч) вдало виступив у складі національної паралімпійської збірної команди з фехтування на візках. Як пише “Черкаський спорт”, чемпіонат світу з фехтування на візках, який зібрав 145 спортсменів з 24 країн світу, пройшов у Римі (Італія).

У доробку українських фехтувальників  9 високих нагород (3 золоті, 2 срібні та 4 бронзові медалі) та ІІІ місце в загальнокомандному заліку (після команд Росії та Італії). Артем Манько не тільки завоював “бронзу” чемпіонату світу, а ще і виконав норматив на майстра спорту України міжнародного класу. Тренує спортсмена Людмила Шкалікова.

За день до завершення чемпіонату, нашим спортсменам вдалось вибороти 2 перемоги – бронзову медаль у рапірі та бронзову – у командних змаганнях у шаблі.

Чоловіча шабельна команда у складі: Цедрика Вадима, Антона Дацка, Артема Манька (Черкаси)та Андрія Демчука, вдало відфехтувавши зі збірними Японії та Франції (остання, до речі, – 2-й номер світового рейтингу) та програвши півфінал, все ж зібралась силами та в поєдинку за бронзову медаль змогла перемогти лідерів світового рейтингу – команду Греції з рахунком 45:40.