З вимогою закрити отвір люди неодноразово дзвонили в міськвиконком, – журналіст про колодязь, де загинула дитина

21 Листопада 2017 21:42

Колодязь у Черкасах районі вулиць Подолинського-Чигиринська, не накритий кришкою, через що, впавши в нього, днями загинув 6-річний хлопчик, є недіючою дощовою каналізацією. Про це у своєму фейсбуку повідомив черкаський журналіст Вадим Комаров. Він пише, що мешканці району неодноразово дзвонили на номер оперативної служби міськвиконкому 1505 з вимогою закрити отвір, утім, як бачимо, реакції не було.

facebook.com/Вадим Комаров

“Колодязь, у якого була відсутня кришка, в якому загинула в Черкасах дитина, за словами першого заступника міського голови Станіслава Овчаренка, є недіючою дощовою каналізацією. І, головне, на балансі ні в кого не перебуває!, – написав Комаров. – За конструктивом діаметр колодязя становить 1 метр, глибина колодязя до 6 метрів, бокова врізка відводу знаходиться на глибині 1.5 метра від верху колодязя… Крім цього, на телефон оперативної служби міськвиконкому 1505 неодноразово дзвонили люди з вимогою закрити отвір. А тому сьогодні служба 1505 в терміновому порядку намагається зачистити журнали дзвінків для приховання бездіяльності посадовців ЖКГ!”.

Комаров резонни ставить питання: в кого на балансі була ця дощова каналізація? Якщо вона списана, як така, що не підлягає відновленню, то чому її колодязі не були засипані?

Крім того, за інформацією журналіста, згідно паспорту привязки термін, дії якого закінчився 12 вересня 2017 року, а кіоск продовжує працювати, земельна ділянка знаходиться в обслуговування ДП Юрія-2, ПАТ “Юрія”.

Нагадаємо, увечері 17 листопада в Черкасах загинула дитина 2011 року народження. Хлопчик упав у колодязь, на якому не було кришки. За цим фактом відкрито два кримінальні провадження –  за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) та статтею 367 частиною 2 (Службова недбалість, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.