У Смілі – дві тисячі квартир без тепла

15 Грудня 2017 15:30

У четвер 14 грудня представники ПАТ “Черкасигаз” відключили газ у котельнях №1 та №3 у Смілі. Без тепла залишились 1926 квартир, а також гімназія та дитячий навчальний заклад №23.

У міські раді скликали оперативний штаб та провели засідання комісії ТБНС (з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій) , хотіли оголосити надзвичайний стан, пише видання Сміла.UA. Але потім домовились із “Черкасигазом”, що 3-4 дні вони не чіпатимуть Смілу, не відключатимуть інші котельні, а за цей час міська влада домовиться про нові ліміти на газ. Нині НАК «Нафтогаз» не дає лімітів, Черкасигаз відмовляється працювати зі Смілою.

Міська влада звернулась за підтримкою до голови Черкаської ОДА, Кабінету Міністрів України, і до Президента України напряму. Також владу турбує лист від НАК “Нафтогаз”, у якому йдеться про можливість покладення 90-мільйонного боргу теплового підприємства ТОВ  “Енергоінвест”, одного з керівників якого нещодавно затримали за підозрою у привласненні й розтраті 38 млн. грн. коштів споживачів,  на бюджет Сміли.