Після рясних опадів на Черкащині похолодає

18 Грудня 2017 14:27

Україну продовжують атакувати південні циклони. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань,черговий циклон та його атмосферні фронти переміщуючись через нашу область із півдня на північ, зумовили опади у вигляді дощу та мокрого снігу, налипання мокрого снігу, посилення вітру до 16 м/с, у західних районах області на дорогах утворилася ожеледиця.

За прогнозом, сьогодні після 15 години температура повітря почне знижуватися і наступної ночі її мінімальні значення становитимуть -1-6°. Тому на дорогах і тротуарах утвориться ожеледиця. Невеликий сніг впродовж наступної доби її посилюватиме.

До кінця робочого тижня нестійка, морозна, переважно з опадами погода збережеться. Температура повітря вночі -3..-8º, вдень 0..-5º.

З огляду на це, учасникам дорожнього руху слід пам’ятати, що із появою зимових опадів небезпечними стають дороги і тротуари, зростає загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, а також зростає кількість травмованих людей. У цей період року слід бути особливо уважними та обережними, зазначають у гідрометеоцентрі.