У Черкасах нагородили учасників проекту “Рідна країна – безпечна країна”

19 Грудня 2017 09:28

У гімназії №31 м.Черкаси відбулося нагородження школярів, які брали участь у проекті “Рідна країна – безпечна країна”.  Він стартував у жовтні і вже встиг охопити понад 5,5 тис. українських дітей.

На Черкащині дуже активними учасниками Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку  на тему правил дорожнього руху виявилися учні саме гімназії №31, які надали понад 300 малюнків. Загалом на Черкащині до проекту “Рідна країна – безпечна країна” долучилося понад 500 дітей.

П’ятеро переможців отримали від організатора проекту, лідера політичної партії “Рідна країна” Миколи Томенка корисні подарунки, а всі учасники – флайтери. Це світловідбиваючі підвіски тощо, які яскраво світяться у променях автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок тощо на дорозі у темний час доби. Вони працюють за принципом дорожніх знаків, відбиваючи світло автомобільних фар та роблячи пішохода помітним для водія на відстані до 400 м.

За словами директора гімназії Василя Пивоварова, флайтери – життєво необхідна річ для кожного пішохода, особливо – дитини. “Буквально два місяці тому учень нашої гімназії о 19 годині переходив дорогу і на переході потрапив під колеса. Водій його просто не побачив. А такі речі допомагають робити вас помітними на дорозі”, – сказав Василь Миколайович.

Потому учасників і гостей заходу привітав народний художній колектив України, естрадна студія “Карамель”.

Фото Сергія Черкасова