Фільм про історичний Канів покажуть 7 січня на каналі ZIK

2 Січня 2018 15:02

Розпочинається показ нового циклу фільмів проекту “7 чудес України: історичні міста і містечка” на каналі “ЗІК”. Про це повідомив організатор проекту Микола Томенко.

Фільми виходитимуть в ефір кожної неділі о 16- 30. Стартує показ на Різдво, 7 січня о 16-30, з розповіді про духовне, історичне і загадкове місто Канів.

Глядачі дізнаються:
– про історію знаменитого міста Родень;
– як вільні люди з Канева і Черкас Запорозьку Січ будували;
– чому відомі Гетьмани і сам Шевченко до Канева прагнули;
– де Гоголь побачив Дніпро, якого важко перелетіти птахам…

“Подяка творчій групі каналу ICTV на чолі з Мариною Лишак за активну і креативну працю у нашому спільному проекті! Особлива подяка Олександру Богуцькому який, вже біля 10 років, допомагає і підтримує проект “7 чудес України”, – зазначив Томенко у своєму фейсбуку.

Нагадаємо, ці пізнавальні відео присвячені 10 містам-переможцям останнього етапу акції фонду “Рідна країна” «7 чудес України: історичні міста та містечка»: Бердянську (Запорізька обл.), Білій Церкві (Київська обл.), Галичу (Івано-Франківська обл.), Диканьці (Полтавська обл.), Каневу (Черкаська обл.), Ніжину (Чернігівська обл.), Хусту (Закарпатська обл.), а також – Бердичеву (Житомирська обл.), Жовкві (Львівська обл.) та Теребовлі (Тернопільська обл.).