На Тясмині врятували рибалку, який провалився під кригу (фото)

17 Січня 2018 13:34

Уже третій за останні кілька днів випадок на льоду стався сьогодні в Смілі, на Тясмині. За 20 м від берега один із рибалок, який рухався кригою, провалився та почав кликати на допомогу.

На щастя, буквально в 200 м від цього місця  Смілянською пошуково-рятувальною водолазною групою спільно з рятувальниками 12-ДПРЧ Управління ДСНС України у Черкаській області саме завершилися планові навчання. План навчань передбачав відпрацьовування спільних скоординованих дій фахівців двох служб під час порятунку людини, що провалилася під кригу.


За допомогою саней для пересування по тонкій кризі та спеціальної подовженої дошки з перемичкою та петлею водолази пошуково-рятувальної водолазної служби, поповзом наблизилися до постраждалого та витягли його з крижаної води. Згодом  потерпілого на санях доставили до берега, тут чоловіка перевдягли у сухий одяг та напоїли гарячим чаєм.

Постраждалий, місцевий житель 23 років, пояснив, що знав про небезпеку, проте бажання порибалити переважило – і він попри тонку, лише 3 см кригу вийшов на річку порибалити.

Нагадаємо, з початку року в Черкаській області на водних об’єктах вже сталося три надзвичайні події, під час яких дві людини загинули, ще двох вдалось врятувати.