Депутатів Черкаської міськради заблокували в сесійній залі

29 Січня 2018 13:45

Триває сесійне засідання Черкаської міської ради. Сюди прийшли “люди в чорному”, які частково блокують сесійну залу,  вимагаючи ухвалення бюджету міста на 2018 рік.

Чоловіки відмовлялися спілкуватися з журналістами, сама ж зала переповнена представниками різних бюджетних установ, які також вимагають ухвалення кошторису, пише Інфоміст.

скрін із он-лайн трансляції Вадима Комарова

Згодом з’ясувалося, що “люди в чорному” – це представники політичної сили “Національний корпус”. За інформацією НК, вони вимагають  роботи депутатського корпусу та обрання нового складу виконкому, до якого від громадськості має увійти 5 учасників АТО.

На нинішній момент депутатів не випускають із сесійної зали, симагаючи ухвалити бюджет-2018. Причому деякі депутати вже заявили, що головний фінансовий документ Черкас вони не підтримуватимуть.

Зокрема, як передає “ВиЧерпно”, не голосуватиме за бюджет вся фракція Партії вільних демократів. Таку заяву лідер фракції Олександр Згіблов зробив після того, як депутати не підтримали його пропозицію виділити 800 тис. грн на модернізацію системи опалення в тирі, який знаходиться в ЗОШ №26, але стоїть на балансі ДЮСШ №2. Депутат Павло Карась теж сказав, що за бюджет не голосуватиме.

Директор департаменту фінансової політики міської ради Наталія Джуган деякі пропозиції депутатів же назвала такими, які буде нереально втілити в життя, оскільки по них немає бюджетних розрахунків. Подавати їх, наголосила вона, потрібно було за півроку.
“Ми не сформуємо бюджет, за який ви голосуєте”, — звернулася Наталія Володимирівна до депутатів.