Майбутні і нинішні рятувальники провели “зимові” навчання (фото, відео)

1 Лютого 2018 17:49

95 курсантів і 27 співробітників Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України, особовий склад обласного управління ДСНС і представники Українського НДІ цивільного захисту тренувалися днями рятувати людей в умовах низьких температур. “Зимові” тактико-спеціальні навчання тривали на на спортивно-тренувальному комплексі ЧІПБ.

Цікаво, що участь у навчаннях також взяв Богдан Волик – героїчний школяр, який взимку 2016 року врятував двох дівчат із крижаної купелі Дніпра.

На навчаннях працювали 10 одиниць техніки, у тому числі катер на повітряній подушці “Пегас” Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Черкаській області.

Що відпрацювали? Проведення пошуково-рятувальних робіт у снігових заметах та завалах, пошук потерпілих в лісовій місцевості за допомогою кінологічних розрахунків та повітряної розвідки, проведення рятувальних робіт на воді в зимовий період, гасіння пожеж у житлових будинках, облаштування місця для забору води в зимовий період із відкритих вододжерел, проведення транспортування потерпілих через перешкоду, облаштування пунктів обігріву, надання домедичної та психологічної допомоги потерпілим, демонстрація роботи пожежних стволів, пристроїв подачі піни та науково-технічних розробок ЧІПБ.

 

фото і відео надані ЧІПБ