Найбільше сьогоднішня негода “вдарила” по Уманщині

9 Лютого 2018 14:25

Удень 8 та вночі 9 лютого циклон та його атмосферні фронти зумовили на Черкащині ускладнення погодних умов. По всій області пройшли опади у вигляді льодяного дощу, мокрого снігу та дощу загальною кількістю: Чигирин, Черкаси Канів 7-9 мм, на решті площ – 11-15 мм, повідомляють в обласному центрі з гідрометеорології.

Усі метеостанції, крім Канева зафіксували небезпечні явища: налипання мокрого снігу, льодяний дощ, ожеледь, туман, на дорогах ожеледиця.

Незважаючи на переважання мокрого снігу, у Черкасах та західних районах області висота снігового покриву збільшилася на 3-8 см. Станом на 08:00 год. 9 лютого його висота становить 5-15 см, у Чигирині – 1 см.  Лідером по кількості опадів – 15 мм та висоті снігового покриву – 15 см є Уманський район.

ck.dsns.gov.ua


За інформацією обласного управління ДСНС, за останню добу рятувальники здійснили 4 виїзди. Рятувальники буксирували 4 автомобілі, що через ожеледицю перекрила автодороги, надали допомогу чотирьом особам.

Рятувальники також зазначають, що найскладніша ситуація склалася в місті Умань, де через складні погодні умови, снігопад та ожеледь три вантажних автомобілі MAN, Сканія та ГАЗ перекрили проїзну частину автодороги міста та не могли самостійно продовжити рух.

Черговий караул місцевої пожежно-рятувальної частини, який прибув на місце події відбуксирував вантажівки на безпечну ділянку дороги.

Аналогічна ситуація трапилася й в місті Кам’янка, де через ожеледицю на вулиці Людмили Борисової вантажний автомобіль MAN не міг самостійно виїхати на підйом.

За рішенням оперативного штабу, засідання якого відбулося в Уманській РДА, організовано чергування важкої техніки високої прохідності.

Пости розташовані:
– Пост №1 – 210-216 км автодороги М-05, від м. Умань до села Собківка, Уманського району.
– Пост №2 – кордон Черкаської та Київської областей, АЗС «ВОГ», поблизу міста Жашків.
– Пост №3 – кордон Маньківського та Жашківського районів Черкаської області, поблизу села Нестерівка,.

Окрім того, на автодорогах М-05 “Київ-Одеса”, М-12 “Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка” організовано чергування 8 постів із залученням техніки сільгосппідприємств та лісового господарства (автодорога М-05: с. Краснопілка (196 км), с. Собківка (216 км), с. Шарин, с. Ропотуха (222 км), с. Ладижинка (227 км), межа Черкаської та Кіровоградської областей (234 км); автодорога М-12: с. Гродзеве (556-557 км)).