Фільм про мужність тральщика “Черкаси” в Криму українцям покажуть на День Незалежності (відео)

12 Лютого 2018 13:17

На День незалежності в Україні запланована прем’єра воєнної драми «Черкаси» про спротив команди однойменного морського тральщика російським військовим в березні 2014 року під час анексії Криму.

Презентація стрічки режисера Тимура Ященка відбулася під час щорічного зимового кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) ще в грудні минулого року.

zn.ua

Фільм розповідатиме історію Мишка та Лева – двох хлопців зі сільської місцевості України. Вони опинилися на військовому кораблі Військово-Морських Сил України «Черкаси», що був дислокований в озері Донузлав під час захоплення Криму в 2014 році.

Зйомки фільму, який заснований на реальних подіях, розпочалися в квітні 2017 року в Очакові Миколаївської області. Знімальний процес проходив в Очакові, Одесі, в Чернігівській області та в Києві.

Екіпаж «Черкас» три тижні чинив опір ворогу і був єдиним із 13 українських кораблів, хто не спустив державний прапор до виходу останнього свого моряка з борту судна. Це історія про звичайних людей, які в один час зрозуміли, у чому їх призначення і що таке Батьківщина. Це кіно про новітню історію України.

Бюджет фільму становить близько 40 мільйонів гривень, із них майже 17,3 мільйони – державної підтримки.

Нагадаємо, 27 березня 2014 року рішенням сесії Черкаської міської ради командиру корабля Юрію Федашу присвоєно звання почесного громадянина міста Черкаси, а команду корабля вирішено нагородити за заслуги перед Черкасами.