Не вчитися на помилках: чому партійно-квотний принцип призначення на посади в Черкасах є хибним?

15 Лютого 2018 14:14

скрін із відео

Партійно-квотний принцип призначення на посади, що був знову застосований у формуванні виконкому і заступників міського голови в Черкасах, є хибним. Разом із тим, Черкасам вдалося уникнути перевиборів – і це позитив. Такі думки з приводу недавніх політичних подій у Черкасах висловив лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі програми “Контакти” на ТРК “ВІККА”.

“Перевибори – складний і довгий механізм. Не хотів би, щоб Черкаси рік воювали спочатку, аби звільнити, а потім ще півроку – аби провести вибори. Краще знайти порозуміння і працювати, виконуючи свої передвиборчі програми і не гратися у вибори, витрачаючи час. Тому те, що вдалося перевиборів поки що уникнути, вважаю позитивом для мешканців міста”, – сказав Томенко.

Разом із тим, на думку Томенка, в Черкасах знову повторили ту ж саму помилку – призначення людей у владу не на засадах професіоналізму, а за партійно-квотним принципом.

“Зимовий “апокаліпсис” у Черкасах показав, що одна справа – фотографуватися біля заасфальтованих доріг, а інша – елементарні речі в критичній ситуації зреалізувати. Не думаю, що ситуація, коли одну партію з виконкому “викинули”, а поставили замість неї за квотою іншу (людей, які до господарчої роботи не мають жодного відношення) зможе якісно змінити систему управління містом, – сказав Томенко.   Рівень міськради і місцевого самоврядування – не політичний, а управлінський, менеджерський. Я очікував, що, виходячи з минулих помилок, у виконкомі й на посадах заступників мера з’являться люди, шановані в Черкасах своєю конкретною роботою. А не ті, які активно розклеювали листівки і були на мітингах”.

Нагадаємо, Черкаси Микола Томенко відвідав у ході програми Громадського руху “Рідна країна” під назвою “Український Президент-2019”.

Детальніше – у відео: