На Маньківщині згоріла вантажівка, а на Катеринопільщині – 600 кг сіна

22 Лютого 2018 13:57

Сьогодні о 01:00 на пункт зв’язку Маньківської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про загорання вантажного автомобіля на 178 км автошляху Київ-Одеса біля села Нестерівка.

Вогонь у моторному відсіку автомобіля Рено Магнум виявили проїжджаючі водії, які й викликали рятувальників.

ck.dsns.gov.ua

На боротьбу з вогнем оперативно прибули бійці Маньківської пожежно-рятувальної частини, які о 01:30 пожежу локалізували, а о 02:15 ліквідували. Рятувальникам удалося запобігти подальшому розповсюдженню вогню та знищенню напівпричепа вантажівки. Та все ж вогонь знищив кабіну автомобіля, навісне обладнання моторного відсіку, а також пошкодив тент напівпричепа. За попередніми даними, ймовірною причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки.

А днем раніше на Катеринопільщині в селі Розсохуватка в господарстві 67-річної місцевої жительки загорівся сінник. Коли рятувальники приїхали на місце, вогонь вже охопив заготовлену минулорічну солому загальною вагою 600 кг.

ck.dsns.gov.ua

Співробітники 2-го Державного пожежно-рятувального поста за лічені хвилини локалізували розповсюдження пожежі та о 14:30 її повністю ліквідували.

Під час з’ясування причини загорання встановили, що сінник підпалив сусідський 8-річний хлопчина. Він знайшов сірник і влаштував небезпечну гру поруч із сінником. Побачивши, що вогонь став швидко розповсюджуватися, злякався і втік.

Під час пожежі дитина не постраждала.