У ніч на 1 березня на Черкащині випало 70% місячної норми снігу

1 Березня 2018 11:05

Календарна весна на Черкащині розпачалася снігопадами. Вдень 27 лютого-вночі 1 березня складні погодні умови на Черкащині формували добре насичені вологою південні циклони та їх атмосферні фронти.

Перший циклон пройшов східніше нашого регіону 27-вночі 28 лютого. Сьогодні черговий, другий циклон із швидкістю 30 км/год. прямує із Запоріжжя на Черкащину.
Упродовж 27 лютого-ніч 1 березня випало 12-24 мм снігу, або 29-71 % місячної норми. Висота снігового покриву на ранок 01.03 становить 22-40 см., при нормі 12 см, у снігових заметах 50-80 см.

У епіцентрі погодних катаклізмів знову центральна та східна частина області, де лідерами залишаються Золотоніський та Чигиринський райони 23-26 мм, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

Із небезпечних явищ спостерігаються хуртовини, які сприяють утворенню снігових заметів та снігових накатів, що значно погіршують стан доріг та можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг.

За прогнозом, циклон покине нашу Черкащину сьогодні близько 22-23 години. Тому опади припиняться лише вночі 2 березня, температура повітря очікується в межах -5-10º.

Внаслідок випадіння значної кількості опадів комунальним та дорожнім службам варто вчасно прибирати сніг не чекаючи снігових накатів та транспортних ускладнень.

В таку складну погоду водіям слід бути максимально обачними та обережними, а також по можливості утриматися від далеких поїздок в цей час. Намагайтеся не використовувати особистий автотранспорт без нагальної потреби.