Черкаський паралімпієць здобув для України медаль у Пхьончхані

17 Березня 2018 15:41

Україна виборола двадцяту нагороду на Паралімпійських іграх, що тривають у південнокорейському Пхьончані – у лижній гонці на 10 кілометрів черкащанин Григорій Вовчинський здобув “срібло” серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Українець відстав від першої сходинки на 10 секунд і фінішував із часом 26 хвилин 39,5 секунд, інформує канал 24.

це вже шоста медаль спортсмена з Черкащини на Паралімпіадах. У Ванкувері-2010 та Сочі-2014 Вовчинський виграв одне “золото” та по два “срібла” і “бронзи”.

Першу ж сходинку посів японець Йошініро Нітта (26:29.9), а третім фінішував канадієць Марк Арендз (27:10.1).

Паралімпіада-2018: Результати лижної гонки серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату

Григорій Вовчинський народився 4 липня 1988 року в селі Білоусівка Драбівського району Черкаської області.

Після закінчення школи у 2005 році переїхав до Черкас і вступив до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Там почав займатися спортом у групі спортсменів-інвалідів (легка атлетика та настільний теніс). 2007 року Григорій брав участь у реабілітаційному зборі у м. Євпаторія від області. Там познайомився із Юлією Батенковою і вирішив спробувати себе у лижному спорті.

Після закінчення ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького займається лижними гонками та біатлоном. Зараз разом із родиною проживає у Броварах.