У ЧНУ змагалися творчі натури

20 Березня 2018 21:22

15 березня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва пройшов ІІ етап І туру університетської олімпіади з образотворчого мистецтва (Живопис).

artka.ck.ua

Олімпіада проводилася четвертий рік поспіль, повідомила завідувачка кафедри ОДПМ Тетяна Касьян. Удруге  заході участь взяли студенти з Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т. Г. Шевченка, Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу ім.Т.Г.Шевченка та Черкаського художньо-технічному коледжу, які є щорічними учасниками заходу. Стало вже традицією проведення майстер-класів в рамках студентської олімпіади.

Протягом 6 годин учасники олімпіади виконували “Портрет голови натурника в техніці олійного живопису” відповідно до завдання.

Разом із учасниками олімпіади створювали портрети натурників у техніці акварелі студенти Черкаського художньо-технічного коледжу. Під час роботи студенти могли отримати творчі поради від заслужених художників України, що є найкращим досвідом для молодого митця.

artka.ck.ua

Паралельно з олімпіадою відбулись майстер-класи з витинанки та монотипії для студентів Уманського педагогічного коледжу та Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу.

Детальніше про перебіг змагань і результати олімпіади – на сайті  ОДПМ.