Довгожительці Гері – 23 роки

24 Квітня 2018 19:00

Про тварин-ветеранів, які живуть у  Черкаському зоопарку, розповіли тут. Серед них –  самиця бізона американського Кукла, ведмедицю Юля та левиця на ім’я Гера.

Гера народилася 1995 році і прибула в Черкаси із Миколаївського зоопарку. Нещодавно вона відсвяткувала день народження – 8 квітня їй виповнилось 23 роки.

facebook.com/ckzoocity

Гера – самиця африканського лева, який є найбільшим і найсильнішим хижаком африканської савани, заслужено викликає і страх і захоплення. На відміну від інших представників родини котячих, які ведуть поодинокий спосіб життя (тигри, леопарди, ягуари та ін.), леви живуть не лише поодинці, але й парами та невеликими групами – прайдами. У кожному прайді може бути від 4 до 30 особин. Вожаком прайду є один-два дорослих самця. Красені-леви, яких ви можете бачити в зоопарках, усі без виключення народилися на світ в неволі.

facebook.com/ckzoocity

На волі в умовах африканської савани леви живуть від 10 до 15 років. Самці інколи не доживають і до 10 років, гинуть під час численних поєдинків з іншими самцями за свій прайд. В умовах неволі леви живуть досить довго. Так, наприклад, самець лева африканського на ім’я Аполлон із зоопарку Гонолулу в серпні 2007 року помер у віці 22 років. А його дві сестрички, які народилися разом з ним, прожили довше.

facebook.com/ckzoocity

Гері-“черкащанці” – 23 роки. За лев’ячими віковими стандартами, вона вже давно пережила свій природний вік і перейшла за межу життя в умовах напіввільного утримання в умовах зоопарку. Попри все, вона має дуже гарний зовнішній вигляд і досить добре почувається, хоч і рухається вже менше.

facebook.com/ckzoocity

Гарному зовнішньому вигляду і довголіттю Гери в зоопарку завдячують співробітникам, які забезпечують хороший догляд і годівлю цієї могутньої тварини.