Пішов із життя почесний декан фізмату ЧНУ Олег Богатирьов

5 Травня 2018 14:53

4 травня пішов із життя Олег Іванович Богатирьов — почесний декан «фізмату», який пропрацював на цій посаді 22 роки, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Прощання відбудеться у неділю, 6 травня, о 10:45 у Будинку скорботи м.Черкаси.

Уродженець Черкас, Олег Богатирьов усе своє життя присвятив навчальному закладу, який обрав відразу після закінчення навчання в школі.

У 1954 році Олег Іванович вступив до Черкаського педагогічного інституту на фізико-математичний факультет за спеціальністю «вчитель фізики і основ виробництва».

Після завершення навчання працював учителем фізики в селі Пшеничники Канівського району, служив в армії. А в 1962 році знову переступив поріг Черкаського державного педагогічного інституту, куди прийшов працювати старшим викладачем кафедри фізики. Згодом захистив дисертацію з оптики і отримав ступінь кандидата фізико-математичних наук, а потім і звання доцента.

Із 1983 року і по 2005 рік Олег Іванович працював деканом фізико-математичного та фізичного факультетів. Виховав цілі покоління учнів і послідовників.

До сьогодні в інституті фізики і математики працюють викладачами понад 40 його випускників.

У науковому доробку Богатирьова — десятки праць, серед яких — близько 30 статей в наукових журналах та 20 підручників і посібників з оптики, фізики атома та атомного ядра тощо.

Держава високо оцінила працю Олега Івановича, нагородивши почесними грамотами, серед яких — і грамота Міністерства освіти і науки України. Він відзначений званням «Відмінник освіти України», «Заслужений працівник освіти України», має почесний знак «Василь Сухомлинський», медаль університету за вагомий внесок у його розбудову.

Талановитий науковець, справжній педагог, гарний батько, який виховав двох прекрасних дітей, чуйна і світла людина — таким залишиться Олег Іванович у пам’яті всіх, хто його знав.

Університетська громада глибоко сумує з приводу непоправної втрати.