“Знущання над волевиявленням черкащан”: Бондаренко про відкликання депутатів

5 Травня 2018 16:58

Те, що відбувається сьогодні з намаганнями відкликати окремих депутатів – не демократія, як це передбачає Закон, а повне знущання над волевиявленням черкащан. Таку заяву у своєму фейсбуку зробив із приводу недавнього відкликання твоьох депутатів міськради міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

фото Сергія Криниці

“Скориставшись прогалиною в законодавстві, певна група осіб, яка ніяк не змириться з тим, що я, як міський голова, не дозволяю їм розкрадати міський бюджет, вирішила позбавити мера більшості в міськраді, відкликавши кількох депутатів, а тим самим – позбавити мене можливості приймати більшістю голосів конструктивні рішення на користь територіальної громади міста”, – написав Анатолій Бондаренко.

На думку Бондаренка, процедура відкликання відбулася з порушеннями, а відтак, оскаржується в суді. Так само як і дії міської ТВК.

“Правоохоронні органи, схоже, в черговий раз демонструють повну бездіяльність та незацікавленість в дотриманні букви Закону та життя суспільства за новими, демократичними нормами. Про яку адекватну реакцію на порушення з їх боку може йти мова, коли резонансне вбивство(!) депутата міськради Михайла Бінусова до цих пір не розкрите”, – зазначив Бондаренко.

За словами міського голови Черкас, криза в міській раді загострилася.

“Тому, на мою думку, актуальним залишається питання про розпуск такої ради та призначення дати нових виборів, – відповідне звернення до профільного комітету Верховної Ради я спрямував ще в січні цього року“, – нагадав, крім усього іншого, Анатолій Бондаренко.