Судимий депутат від БПП може очолити Чорнобаївську райраду

15 Травня 2018 14:36

Судимий та відбувший покарання за хабар депутат Чорнобаївської районної ради може її очолити, пише видання “Кропива”. 

Сама ж рада більше року залишається без очільника. Чергове сесійне засідання призначено на 16 травня і, за інформацією з кулуарів, новим кандидатом на посаду голови ради має стати заступник керівника секретаріату ради, депутат, обраний за списками БПП, Анатолій Чупрун.

Чупрун обрався до ради не просто за списком партії, а йшов першим номером, а відтак був лицем президентської політсили в районі на місцевих виборах. На час обрання депутатом працював заступником директора в сільгосптоваристві, допомагав армії як волонтер.

На посаді секретаря селищної ради Чорнобаю Чупрун в жовтні 2008 року був затриманий на отриманні хабара. Загальна сума хабара складалала 20 тис. доларів. Затримали посадовця після отримання першого траншу у розмірі 100 тис. грн., посередником, який отримував гроші, стала його мама. Неправомірну вигоду посадовець прагнув отримати за земельні ділянки в Чорнобаї загальною площею 30 соток, які намагався продати без рішення земельної комісії та сесії селищної ради.

Свою вину посадовець визнав повністю, щиросердно каявся та був засуджений у жовтні 2010 року Золотоніським міськрайонним судом за ч. 2 ст. 368 ККУ до двох років позбавлення волі. На час винесенення вироку він два роки просидів в СІЗО, тож термін ув’язнення сплив.

Відзначимо, що мінімальний термін позбавлення волі за ч. 2 ст. 368 ККУ складав 5 років. Однак суд застосував до підсудного ст. 69 ККУ – призначення більш мякого покарення ніж передбачено законом на основі помякшуючих обставин (щире каяття, визнання вини, активне сприяння у розкритті злочину).