У департаменті освіти Черкас просять школи переглянути концепцію “лінійок”

22 Травня 2018 20:15

На перегляді концепції обов’язкових загальношкільних лінійок у Черкасах наголошує директор департаменту освіти й гуманітарної політики міської ради Сергій Воронов. Також він пропонує обмежити в часі такі заходи.

uzhinform.com

“Перш за все хочу сказати – свято “Останнього дзвоника” ніхто відміняти не буде і не збирається. Наша мета – убезпечити дітей під час проведення заходів, а також переглянути концепцію проведення “лінійок” і подібних заходів, – написав Сергій Воронов у своєму фейсбуку. – Власне сьогодні на нараді із директорами ми обговорили це питання, я запропонував всіляко обмежити в часі проведення таких лінійок. Діти часто стоять на сонці, слухаючи палкі промови тьоть і дядь, які раз на рік приходять у заклад, аби довести, що не забувають про діток. Очевидно, що викоренити такі процеси, все одно, неможливо, я пропоную хоча б оптимізувати сценарії”.

За словами чиновника, є пропозиція не залучати класи, які до останнього дзвоника не мають безпосереднього відношення і просто стоять для галочки – 5-6-7-і класи.

“Кожен заклад може запропонувати свою концепцію свята і свій погляд на його проведення. Це пропоную зробити в обговорені з батьківськими радами, які, насправді, то нікуди не зникли, – зазначив Сергій Воронов. – Тож, те, як буде проходити свято “Останнього дзвоника” залежить від безпосередньо того чи іншого закладу. Наша мета унеможливити можливі надзвичайні ситуації”.

Крім того, Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради буде звертатись до всіх правоохоронних органів, а також ДСНС з проханням співпраці та взаємодопомоги під час проведення масштабних свят.