Спортсмени ЧІПБ вибороли два золота і дві бронзи на Чемпіонаті України

19 Червня 2018 18:00

Два золота та дві бронзи – у спортсменів Черкаського інституту пожежної безпеки на всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

Як розповіли у навчальному закладі, Чемпіонати України з пожежно-прикладного спорту серед дорослих, жінок та юнаків тривав із 12 по 15 червня у м. Вишневе (Київська область). Участь у них взяли 27 команд із різних регіонів України.

facebook.com/apbcherkasy

Спортсмени ЧІПБ продемонстрували волю до перемоги, витривалість, взаємопідтримку, адже тренування обумовлюють розвиток та формування професійно-важливих якостей рятувальника, які забезпечують його стійкість у професійній діяльності, зумовлюючи безпомилковість виконання поставлених завдань.

Підтвердженням цьому є результат викладача кафедри спеціальної та фізичної підготовки ЧІПБ старшого лейтенанта с. ц. з, Заслуженого майстра спорту України з ППС Арсена Іпієва, який у складі збірної українських рятувальників у Південній Кореї на IX Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту “Чинджу – 2013” став Чемпіоном світу, а на XII Чемпіонаті світу серед чоловіків (м. Острава, Чеська Республіка) українська збірна за участі Арсена встановила новий світовий рекорд у пожежній естафеті 4х100 метрів із результатом 53,10 та стала чемпіоном світу.
Цьогоріч на змаганнях у м. Вишневе Арсен у подоланні 100 м смуги з перешкодами виборов 1 місце, у вправі підйом по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху виборов бронзу та став Чемпіоном у двоборстві.

Також курсант 1-го курсу Владислав Блонський у вправі підйом по штурмовій драбині у вікно 3-го поверху виборов третє місце та виконав норматив Майстра спорту України з пожежно-прикладного спорту, а курсант 1-го курсу Ярослав Павленко у фінальному забігу серед юнаків старшої вікової групи у цій же вправі фінішував четвертим.

Нагадаємо, що Владислав Блонський має ще й високі досягнення у грі з футзалу, будучи бомбардиром команди ФК “Рятівник”.

За результатами забігів у загальному заліку команда ЧІПБ на Чемпіонаті ДСНС України з пожежно-прикладного спорту виборола ІІ місце, а на Чемпіонаті України з ППС (дорослі) посіла ІІІ місце.