Проект на понад 2 мільярди гривень: на Черкащині ремонтуватимуть дорогу на Лівобережжі

26 Червня 2018 22:35

У Службі автомобільних доріг у Черкаській області повідомили про масштабний державний інвестиційний проект “Реконструкція та капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук)-Маріуполь, Черкаська область”.

Вартість проекту оцінюється у понад 2 млрд грн. Фінансуватиметься проект з Державного бюджету у рамках Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 роки, Транспортної стратегії України на період 2020 року. Ремонт автодороги проходитиме протягом 4 років.

Проектом передбачено проведення ремонту на 87,8 кілометрах автомобільної дороги Н-08, на всій її протяжності в Черкаській області. З них, 76,2 кілометрів автодороги Н-08 відремонтують капітальним ремонтом та 11,6 км цієї автодороги реконструюють. З моменту побудови цієї автодороги і до тепер реконструкція та капітальних ремонт не проводилися, міжремонтні терміни перевищено у 5 разів. Дорога Н-08 на території Черкаської області побудована за параметрами ІІ-ІІІ технічної категорії у 70-80 роках минулого століття.

Стан автодороги Н-08 в Черкаській області свідчить про інтенсивне руйнування всіх основних складових дороги та неможливість її відновлення за рахунок виконання поточних ремонтів.

У рамках ремонтних робіт буде проведено реконструкцію 7 мостів та шляхопроводів на автодорозі Н-08 загальною довжиною понад 144 метри.

Ремонт автодороги триватиме 4 роки

Розпочнеться він вже цього року з виготовлення проектної документації на капітальний ремонт і реконструкцію. Виконання робіт з капітального ремонту та реконструкції автодороги Н-08 планується окремими чергами протягом наступних трьох років – з 2019 по 2021 рік. Завершаться ремонтні роботи у 2021 році поетапним введенням відремонтованих ділянок в експлуатацію.