“Колесо огляду” і гімнастична зала в кінотеатрі: що обіцяють Черкасам восени

23 Липня 2018 13:55

До кінця цього року  в Черкасах має з’явитись улюблений серед містян та гостей нашого міста атракціон “Колесо огляду”. Орієнтовно, його відкриття заплановане на середину осені, повідомляють у міській раді.

“Чортове колесо” в парку 50-річчя (зараз – парку “Сосновий бір”) встановили у 1971 р. Атракціон демонтували 2008-го після низки нещасних випадків на атракціонах в кількох містах України.

Як розповів директор КП “Дирекція парків” Володимир Стойко безпосередньо сам атракціон вже готовий і повністю скомплектований. Нині триває процедура закупівлі робіт з облаштування майданчика для майбутньої споруди. 30 липня відбудеться розкриття пропозицій по торгам.
Загальна вартість тендеру складає близько 2,5 мільйонів гривень
Але в процесі розгляду поданої документації, вартість  робіт може бути знижена, вважає чиновник.
Крім цього, Володимир Стойко зазначив, аби зекономити кошти працівники підприємства своїми силами самостійно демонтували обладнання колишнього атракціону у парку “Сосновий бір”, на місці якого планується встановити “Колесо огляду”.

Також у вересні, на початку нового навчального року, в Черкасах обіцяють відкрити новий спортивний об’єкт – гімнастичну залу для дітей у приміщенні колишнього кінотеатру “Мир”. За словами міського голови Анатолія Бондаренка, зала “має стати справжньою окрасою для міста”.

Залу реконструюють з літа 2016 р., загальна вартість робіт – 6 млн. грн. Фото facebook.com/Анатолій Бондаренко

Зараз у приміщенні триває капітальний ремонт. Підрядник працює за графіком, зазначають чиновники.