Рибалку шукали водолази і рятувальники, а він заблукав в очереті

28 Липня 2018 23:30

Про те, як сьогодні шукали зниклого рибалку в Черкаському районі, у своєму фейсбуку розповів Костянтин Проценко з обласного управління ДСНС:

“Коли на лінію екстреного зв’язку оперативно-координаційного центру (101) надходить повідомлення про рибалку, який зник, швидше за все мова йде про трагедію, і рятувальникам доведеться піднімати невдаху з дна водойми. Обставини можуть бути різними, але підсумок зазвичай трагічний.

Тож, коли сьогодні о 16:40 на лінію “101” надійшло повідомлення про чоловіка, що зник під час риболовлі на річці Дніпро, особливих сподівань знайти його живим у рятувальників було небагато. Проте, рятувальна служба і відрізняється від багатьох інших тим, що завжди діє за алгоритмом, – “поки нічого не втрачено, нічого не втрачено”. Саме тому на місце події, в район села Єлизаветівка, Черкаського району оперативно виїхали одразу дві водолазні групи, аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС та фахівці Черкаської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. До пошуків також залучили рятувальне відділення водного патруля Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС.

За усіма правилами та інструкціями з настанням темряви з міркувань безпеки водолазів, усі пошуки припиняються до світанку. Тому, коли до штабу пошуків, де розглядаючи карти місцевості та течій вирішували, куди спрямувати в останні світлі години наявні сили, надійшло повідомлення про знайденого живим загубленця, усі з полегшенням зітхнули.

Обставини події ще з’ясовуються, але, за попередньою інформацією, проблеми у “зниклого безвісти” з’явилися, коли рибалка вирішив освіжитися і пішов купатися. Спочатку чоловік заплутався у траві, а коли продирався до берега, заблукав вже у зарослях очерету. Тим часом, знайшовши покинутий одяг і особисті речі, батько, з яким він виплив на риболовлю, здійняв тривогу та звернувся по допомогу до рятувальної служби.

У цьому році це 49 пригода на водних об’єктах області. Загалом під час цих подій потонулj 39 людей, 26 осіб вдалось врятувати”.