У Черкасах створять унікальний навчальний модуль, що навчатиме студентів не списувати

30 Липня 2018 12:00

Грант для реалізації власного проекту, що підтримує впровадження освітніх реформ в Україні, отримав директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін – у рамках Програми малих грантів громадської дипломатії від Посольства США. Олег Куклін брав участь у Міжнародної програмі лідерства Державного департаменту США, навчаючись в університеті штату Флорида у 2016 році.

“Посольство США щорічно надає малі гранти учасникам програм обмінів та стажування, що фінансуються урядом США. Програма має на меті сприяти активній участі випускників у проектах, що залучають громадянське суспільство до демократичних перетворень в Україні”, – констатує професор Олег Куклін.

Грант спрямовано на академічну доброчесність – подолання проблем плагіату, хабарництва та фабрикації досліджень. За деякими оцінками, до 50% наукових дисертацій, що захищаються в Україні, пишуться на замовлення – а починається все зі студентських списувань.

Отож, тут, у Черкасах, ми розробимо навчальний модуль, який можливо буде включати до навчальних програм закладів вищої освіти для формування культури академічної доброчесності в освітньому просторі України.