Черкащанку, яка впала в каналізаційний колодязь, допомогла врятувати її собака

15 Серпня 2018 08:38

Гуляючи увечері на пустирі зі своєї вівчаркою, 41-річна жінкам потрапила до каналізаційного люка. Вона не помітила серед нескошеної трави отвір колодязя, в який, не втримавшись, упала.

Опинившись серед рештків будівельного сміття на дні колодязя, травмована та перелякана жінка почала кликати на поміч. На жаль, почути її голос з-під землі на пустирі між двома будівельними майданчиками новобудов було неможливо.
На щастя, попри панічний напад та сильний біль від отриманих травм, жінка здогадалася набрати телефон “101”.
Спілкуючись із черкащанкою, диспетчер служби порятунку одразу зрозуміла усю складність ситуації.

У темряві під землею, потерпаючи від страху та болю, жінка була дезорієнтована і постійно плуталась у визначенні навіть приблизного свого місця перебування.

З’ясувавши, що жінка зазвичай вигулює собаку між вулицями прикордонника Лазоренка та Тараскова, диспетчер оперативно-координаційного центру спрямувала до приблизного місця події рятувальне відділення.

Шукаючи інші можливості для порятунку потерпілої, застосувавши спеціальні психологічні методики, фахівець ДСНС, підтримуючи із жінкою постійний звязок, зуміла не лише заспокоїти її, а й налаштувати на практичну співпрацю, розповів Коснятин Проценко з обласного управління ДСНС.

У ході спілкування з’ясувалось, що увесь час від падіння, поруч із отвором колодязя, чекаючи на господиню, сидить її собака. Виконуючи поради диспетчера, потерпіла подала своїй вівчарці Алісі команду: “Голос!”.

Рятувальники, які для кращого огляду місцевості піднялися на висоти кількох будівель, почули собачий гавкіт, це дозволило їм визначити приблизне місце події.

Розумна собака не покинула господиню в біді, і гавкала, аж поки до місця події не вийшли рятувальники. Вони підняли потерпілу на поверхню й передали її до рук лікарів.

Після первинного медичного огляду, жінку, що скаржилася на біль у грудях та ногах, каретою “швидкої допомоги” доставили до лікарні.