141 артснаряд вирили сапери на Лисянщині (фото)

16 Серпня 2018 20:04

141 артилерійський снаряд – таку кількість вибухонебезпечних предметів “нарили” сапери Черкаського обласного управління ДСНС за два дні важкої та небезпечної роботи у Лисянському районі.

Нагадаю, напередодні у селі Ріпки, Лисянського району, місцевий житель випадково помітив у землі вимиті фрагменти артилерійських снарядів.

Під час обстеження підозрілого місця фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення було знайдено 75 артилерійських снаряди.

А сьогодні 16 серпня, під час продовження робіт з розмінування території, сапери  додатково знайшли ще 66 артснарядів аналогічного – 76 мм калібру.
Загальна кількість знайдених боєприпасів сягнула вже 141 одиниця.

Наразі всі знайдені боєприпаси, вилучені та вивезені на спеціальний полігон, де по завершенню робіт будуть знищені шляхом підриву.

Роботи на місці надзвичайної події тривають.

Рятувальники наголошують – у випадку виявлення невідомих або підозрілих предметів, що ззовні схожі на вибухонебезпечні, у жодному разі не намагайтеся їх перенести або самостійно знешкодити.
Про виявлені предмети необхідно одразу повідомити за телефоном «101» або «102». Повідомте про небезпеку також оточуючих.
Пам’ятайте, що роботи з вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів можуть проводити лише підготовлені фахівці.