На могилі “кіборга” в Черкасах сплюндрували український прапор

26 Серпня 2018 13:15

Біля могили воїна АТО Андрія Терещенка на 4-ому цвинтарі Черкас невідомі спалили український прапор. Це виявив сьогодні батько героя. Він звернувся з заявою до поліції. Останній раз був на кладовищі три тижні тому.

фото Марії Голуб

Як повідомила прес-офіцер управління патурльної поліції Черкаської області Зоя Вовк, матеріали справи передали слідчо-оперативній групі. На місце події приїжджав начальник Головного управління Нацполіції Валерій Лютий.

фото Марії Голуб

Пропатрулювавши кладовище, поліцейські виявили ще одну наругу над прапором  на могилі загиблого Героя.

Андрій Терещенко народився в Черкасах. 2 грудня 2014 р. отримав тяжке поранення в голову під час обстрілу в аеропорту Донецька, був доставлений вертольотом до шпиталю, але врятувати його не вдалося. Після загибелі сина його мати, Світлана Чорна-Терещенко, вступила на військову службу за контрактом у ЗСУ.

Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).