День знань на Черкащині хочуть відзначати в новому форматі

27 Серпня 2018 16:36

Дві третини шкіл Черкащини мають намір 1 вересня відійти від формату урочистих лінійок і відзначити День знань по-новому: з іграми, квестами і флешмобами. Про це сьогодні повідомив під час координаційної наради в ОДА начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський.

BBC.com

„Школи мають автономне право визначати – в який спосіб і в якій формі розпочинати новий навчальний рік. Ні МОН, ні управління не втручалося в дати проведення свят, тому День знань у черкаських школах буде відзначатися як першого, так і третього вересня. Понад 150 навчальних закладів, це третина, свято Першого дзвоника проведуть 1 вересня, інші – 3 вересня, – сказав Валерій Данилевський. – Позиція МОН стосовно урочистостей у цей день така – ми маємо відійти від традиційних методів проведення свята винятково у вигляді лінійки. В області ми завчасно розпочали цю роботу. Обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників було розроблено цілу низку методичних рекомендацій з проведення свята в новому форматі. Розробили сценарії флешмобів, квестів, рухливих ігор. Ці сценарії ще в липні передали в усі органи управління освітою, розмістили для публічного використання на сайті інституту. Відслідковуємо скачування цих сценаріїв і хочу сказати, що їх скачують не лише школи Черкащини, а й багато шкіл з усієї України”.

Перший урок проходитиме під гаслом патріотизму.

Запрошуватимуть представників громадськості, учасників бойових дій на Сході України, аби вони поділилися своїми думками з приводу мужності та патріотизму з черкаськими учнями.

Валерій Данилевський також звернувся до представників влади, депутатів, громадських активістів обмежити перебування на святкових заходах із нагоди початку навчального року у школах – хіба у якості батьків і близьких школярів.